Aktuelt / Vi må utvikle oss hele tiden!

Vi må utvikle oss hele tiden!

Skrevet av: Inventum

Publisert: 21.03.19 - Sist oppdatert: 21.03.19

Inventum Kontor-Forum

De er aktøren som praktisk talt hjelper andre å sitte i sjefsstolen. Inventum Kontor-Forum AS i Brønnøysund har i 32 år solgt kontormøbler, og så veldig mye annet til lokalt næringsliv. «I år passerer vi 10 tonn kaffe i året og siste satsningsområde er hjertestartere», sier Espen Moe.

De har 12 medarbeidere på heltid i Brønnøysund og Mosjøen – med oppfølging i Sandnessjøen – innen det omfattende faget som spenner fra kalibrering av kaffemaskin til å finne riktig type kontorstol til kunden. Inventum Kontor-Forum beskrives som en solid og støttende aktør i vårt distrikt og jobber opp mot de store offentlige kundene til den som har enkeltpersonsforetak og trenger et bord og en kopieringsmaskin. «Kontormøblene har vært med oss alle disse årene, men ellers har det vært en rivende utvikling i hva som hører til i kontorlandskapet. Faksmaskinen var en viktig vare hos oss i 1987, men i dag er AV-utstyr, kassaapparater og ikke minst kaffemaskiner store produktgrupper. Det har vært en enorm vekst innen kaffemaskiner, der vi står for alt fra vedlikehold til kaffesalg. Vi trodde aldri vi skulle selge 10 tonn kaffe i året da vi tok inn første maskin», sier Moe som er salgs- og markedssjef.

Kontorforum4

Det var hans far, Ørjan Moe som startet det som på folkemunne heter Kontorforum og sønnen forklarer lattermildt at han allerede som sjuåring var i sving i bedriften. «Nå fikk jeg etter datidens regler ikke skikkelig lønn før jeg var 13 år, men ja, jeg forsto tidlig at jeg skulle jobbe her. Hvorfor? Det skjer hele tiden noe nytt og pappa har hele tiden hatt med seg dyktige folk som ikke har vært redd for å dele kunnskap. Vi har en fantastisk gjeng som jobber her. De er lojale og står på hver eneste dag for at kundene våre skal få det lille ekstra. Uten de hadde vi ikke vært her i over 30 år», sier han. «En av våre medarbeidere har vært med i 31 år og vi har møbelmontører som vi kan hente inn ved topper. Innimellom er det såpass store oppdrag at vi må ha hjelp», forklarer han og viser rundt i lokalene du finner på Salhus i Brønnøysund, som er en god miks av showroom, verksted, kontorplass og pauseområde. Sistnevnte praktisk plassert ved en rekke kaffemaskiner som spenner fra den du har sett på et kontor nær deg til en fancy espressoutgave som lyser fristende i grønt.

Og det med kompetanse og utvikling er blitt særlig viktig i vår digitale alder, der audiovisuelt utstyr med store skjermer krever sin tekniker. «Vi leverte nylig et prosjekt til Vega skole som nå digitaliseres. De har fått på plass 12 touchskjermer i klasserommene, noe som vi også syntes var veldig tøft og fremtidsrettet. Et annet område vi har hatt svært mye å gjøre innen det seneste året er kassaapparat. Det kom en ny lov fra 1. januar som gjorde at 100 000 apparat måtte byttes i løpet av kort tid i Norge, et vanlig år er antallet rundt 7 – 10 000 på landsbasis, så vi fikk og får fortsatt del oppdrag innen det feltet», sier Moe, som understreker at de aldri kan slutte å utvikle seg eller å følge med i det nye som skjer. «Vi reiser på messer og får kunnskap og vi får dyktige folk hit for å undervise oss!»

Men det er ikke bare møblene og teknikken som har endret seg på tre tiår. Trenden med åpne landskap gjør at cellekontormøbler hives ut, og så må det tenkes helt nytt. «Det har vært minimalistisk nå en periode, der gardiner, tepper og annet støydempende er borte og gir behov for stillerom og ny type demping av støy. Et annet område som har vært i utvikling er ergonomi og mulighet for å stå og bevege seg i arbeidsdagen. Heve- og senkebord er mer eller mindre standard nå, og kontormølla, der du går mens du gjør rutineoppgaver på pcen, blir stadig mer populær. Kort sagt er helheten rundt arbeidsplassen blitt viktigere enn før, og ergonomi er forutsetning», sier han og viser bort til det han kaller firmahytta. Det er et stillerom med plass for en som trenger litt lydskjerming i det åpne landskapet. «Og når det gjelder møterom. Kravene i dag kan ikke sammenlignes med for fire – fem år siden. Nå skal alt være klart til å plugges inn og brukes. Trådløse løsninger er et must. Halvtimen med sosial prat mens man ventet på at let i ledningshaugen skulle gi resultater er borte», ler han.

Espen Moe ser lyst på fremtiden, for han merker seg at næringslivet lokalt er flinke til å bruke hverandre og å anbefale hverandre. Og med erfaring kommer kjennskap til de man ønsker å nå. «Vi er i et marked hvor det er pressede marginer og der det er raske endinger, men mottoet vårt er at vi gjør gode arbeidsplasser enda bedre», sier han og deler en historie som viser at det av og til ikke er enkelt å forutsi hva kundene vil ha; «En av de største tabbekjøpene våre var noen designmøbler vi synes var veldig kule, men de sto i utstillingen i flere år uten noe napp. Vi har noen bomkjøp bak oss, men man må prøve og feile», sier han og legger til at møbler faktisk kan brukes som en del av kulturendring i bedrift. «Vi hadde en kunde som fikk byttet ut behagelige stoler i kantina med harde benker. Da sluttet pausene å vare og vare. Folk tuslet på plass etter en halvtime. Men det skal sies. Vi foretrekker å levere komfortable møbler!»

Artikkel hentet fra midtinorge.no
Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Relaterte produkter

Anbefalte saker:

Business Concept With Notepad, Calculator And Document

Skriver du for hånd? Det er god hjernetrim!

Fordeler ved å skrive for hånd Godt inne ...
Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...