Aktuelt / Bli kjent med Inventum Rogaland Tre og Stål

Bli kjent med Inventum Rogaland Tre og Stål

Skrevet av: Inventum

Publisert: 13.02.19 - Sist oppdatert: 13.02.19

Familiebedrift

Inventum Rogaland Tre og Stål har en lang historie. Selskapet har vært i drift siden 1946. Ronny Husvæg, prosjektleder og medeier, forteller om hvordan hans familie kom inn i bildet i 1983 da hans far og farfar hadde behov for kontormøbler. I Stavanger møtte de en mann som drev et lite møbelselskap kalt Tre og Stålprodukter. De ble spurt om de heller ville kjøpe hele selskapet – og slik ble Inventum Rogaland Tre og Stål en familiebedrift.

Ronny Husvægs far, Reid Kåre Husvæg er daglig leder den dag i dag, og hans farfar jobbet i bedriften til han var nesten 80 år. Ronny Husvæg har selv jobbet der så lenge han kan huske. Han begynte som montør i en sommerjobb og har siden 2004 jobbet fast. Han hadde egentlig ikke noen plan om å jobbe med sin far, men ettersom de trengte hjelp takket han ja. Det ene førte til det andre, og plutselig hadde årene gått. I dag er han prosjektleder, men han er litt daglig leder også. Slik blir fort når far og sønn driver bedriften sammen. «Han er daglig leder, og jeg later som», ler han. I tillegg til hans far jobber også Ronnys samboer i Inventum Rogaland Tre og Stål. Det begynte også for henne med en sommerjobb, og nå har hun vært der i over 10 år. Flere av de ansatte har også vært der siden begynnelsen. Siden familien Husvæg tok over bedriften har Inventum Rogaland Tre og Stål vokst til 10 ansatte.

En av de største grunnene til at Husvæg valgte å bli værende i Inventum Rogaland Tre og Stål var det gode arbeidsmiljøet. Han understreker hvor dyktige og kompetente kollegaene hans er, og mener dette er den største årsaken til at de tar markedsandeler i Rogaland. Han tror også at kundene merker det gode miljøet, og at de kjenner på den positive atmosfæren. Husvæg liker hvor hektisk hverdagen er og at den består av spennende konkurranse markedsmessig. Han setter også pris på fordelen med å jobbe i en liten bedrift, ettersom det byr på mer variasjon. Innenfor Inventum Rogaland Tre og Stål finnes det mange ulike arbeidsoppgaver. For at alle skal forstå hva det egentlig innebærer, tar de gjerne med seg hele gjengen ut på leveranser og montering.

Inventum Rogaland Tre og Stål ble først en del av Inventumkjeden i 2012. Bakgrunnen for dette, forteller Husvæg, var at de så hvilken vei bransjen gikk. Det var et tøft marked, og det var vanskelig å stå alene. Et felles nettverk var noe de ville være tjent med, og et kjedesamarbeid ville styrke bedriften.

Offentlige kunder

Husvæg forteller at de har mange offentlige kunder, og det har de hatt hele veien. De har satset på det offentlige i Rogaland, og i det siste har det virkelig tatt av. Rundt årsskiftet signerte de rammeavtaler med hele 13 kommuner i Rogaland. Husvæg understreker at de alle har hendene fulle for tiden. De har mange spennende caser, og det er alt fra nye skoler som bygges til kommunehus som skal møbleres. Husvæg forteller at det har vært mer aktivitet i januar i år enn hele høsten 2018.

Intern effektivisering

Inventum Rogaland Tre og Stål jobber også intern med digitalisering og effektivisering. Dette er noe de er svært opptatt av. De har lenge vært – og er fortsatt – gjennom en omfattende omstrukturering av selskapet. Her går de inn i hver enkelt stilling og hver enkel arbeidsoppgave for å se om det kan løses smartere og rimeligere. Husvæg mener at det er et nødvendig tiltak, for om man ikke tar grep så vil man havne bakpå i en konkurransesituasjon. Kunder i næringslivet og det offentlige er i endring, og da mener han at det er viktig å følge med. Inventum Rogaland Tre og Stål har selv som mål å alltid ligge et steg foran. Husvæg forteller at i disse dager så har de tatt fatt i de gode gamle ordrehyllene. Disse blir nå digitalisert og erstattet med en flatskjerm med touch. Dette gjør det enklere i alle ledd, og det er et viktig tiltak for å effektivisere bedriften.

Tips på tampen

Hva er ditt favorittprodukt på arbeidsplassen?

– Hev- og senkbord, helt klart. Det å kunne stå i løpet av en arbeidsdag er helt uvurderlig. Jeg vil anbefale å velge et treleddet hev- og senkbord. Fordelen med disse er at de går både lavere og høyere enn de som er toleddet. Dermed står du mye friere til å justere det til å passe din arbeidsstilling.

Hva er ditt beste tips for en mer aktiv hverdag?

– Det viktigste på kontoret er menneskene som jobber der. Det er helt avgjørende å ha god trivsel og god HMS for at det skal være effektivt og for å holde fraværet nede. Mitt beste hverdagstips inkluderer et hev- og senkbord. Hev bordet før du går til lunsj, for når du kommer tilbake blir det til at du automatisk står uten at du tenker over det. Det er i tillegg godt for fordøyelsen å kunne stå etter å ha spist. Kanskje blir du også stående ut dagen, men det er viktig å sette seg hvis du merker at du blir hengende på bordet. Jeg har i hvert fall god erfaring med å heve bordet før lunsj, og jeg gjør det hver dag.

Relaterte produkter

Anbefalte saker:

Business Concept With Notepad, Calculator And Document

Skriver du for hånd? Det er god hjernetrim!

Fordeler ved å skrive for hånd Godt inne ...
Hand Putting Shredded Paper In Basket

GDPR-sikker makulering

Er makuleringsmaskinen GDPR-sikker? Bruk av makuleringsmaskiner forhindrer at konfidensielle ...
Printer

Slik velger du riktig printer

Velg riktig printer til ditt behov Laserprinter, blekkskriver, ...
PC

Slik velger du riktig PC til ditt behov

Hvordan velge riktig PC? Det er ikke alltid ...